Yoğurt da önemli tabi bir kaç deneme sonrasında ekşi ev yoğurdum biraz daha tatlandı. Bizim minik de en azından içinde meyveler ile yemeğe başladı 😃
Yoğurt işinde iyi gidiyorum derken bir heves peynirimi de kendim yapayım dedim. Peynir işi biraz karışık ama lor peyniri hiç değil. Ben ilk denemede başarılı oldum sizlerle de paylaşmak istedim hemen 😃 o kadar kolay ki hemen deneyin.
Nasıl mı? işte tarif;
Keçi Sütünden Lor
1 Litre Keçi Sütü
2 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Çay Kaşığı Limon Suyu
Sütü kaynatıyoruz.
Kaynamaya başladıktan sonra, içine 2 yemek kaşığı yoğurt ve limon suyunu ekleyerek sütü kestiriyoruz.
Yeşil peynir altı suyu çıkmaya başladığı zaman, peyniri süzdürüyoruz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder